IFA 2016: Lenovo toont Miix 510 en Yoga Tab 3 Plus-tablets

Lenovo kondigt op de IFA-beurs twee nieuwe tablets aan. De Surface Pro-achtige Miix 510 en de Yoga Tab 3 Plus. Die laatste is met name voor entertainmentdoeleinden verzonnen.

De Miix 510 is echt een tablet om op te werken, zo wordt onder meer duidelijk door het afneembare keyboard. Deze kan magnetisch vastgemaakt worden aan het scherm, wat weer met een kickstand overeind gehouden kan worden. Dit display is 12,2 inch groot.

De tablet draait op een zesde generatie i7-cpu en maximaal 8 GB RAM. Voor het eerst in de Miix-serie is een usb-c-aansluiting aanwezig, en de SSD heeft een opslagcapaciteit van 1 TB. De accuduur: 7,5 uur. En er is ondersteuning voor 4G.

De Miix 510 wordt in oktober verwacht met prijzen vanaf 699 euro. 

Zonder beamer

De Yoga Tab 3 Plus is de derde Yoga Tab in de reeks. Waar de Tab 3 Pro eerder opviel vanwege een ingebouwde beamer, is die in de 3 Plus achterwege gelaten. Het scherm is even groot (10,1 inch) en de maximale resolutie is gelijk (2560 x 1600 pixels).

Verbeteringen zijn er met name onder de motorkap. Zo is er een snellere processor aanwezig, de Snapdragon 652. De GPU is ook krachtiger, dit keer is gekozen voor de Adreno 510. Er is 3 GB RAM aanwezig en de accu houdt het langer vol, tot 18 uur lang.

Omdat het met name een entertainment-tablet is, hebben de speakers Dolby Atmos-ondersteuning. Deze tablet komt in november uit en kost 299 euro.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten