}
abonneren

IFA 2014: Dit is hoe LG je huis slim wil maken met domotica

Altijd als we het hebben over 'het slimme huis', en het internet of things, dan klinkt het een beetje alsof we over de toekomst schrijven. Maar tijdens de IFA-beurs hebben we aan den lijve kunnen ondervinden hoe ver die toekomst al is. LG liet daar namelijk al een kleine preview zien van hun systeem om alle apparaten met elkaar te verbinden.

Het bedrijf hoopt daarvoor een samenwerking aan te gaan met Nest, het bedrijf achter de slimme thermostaat dat onlangs is gekocht door Google. Maar Nest en LG willen veel verder met slimme apparaten. Ze willen alles in je huis op elkaar aansluiten.

Slimme thermostaat

Een voorbeeld daarvan dat we al vaker gehoord hebben is de slimme thermostaat zelf, die de temperatuur in je huis aanpast op basis van of je op je werk bent of thuis. Been there, done that. De rest van LG's slimme systeem is echter indrukwekkender.

Fotograferende koelkast

Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast. LG kreeg het serieus voor elkaar een nuttige functie in een koelkast in te bouwen, door er een camera in te plaatsen. Sta je dan in de winkel en kun je je niet meer herinneren of je nog melk hebt? Dan maakt de camera in je koelkast een foto en stuurt die naar je door. Je krijgt dan in één oogopslag te zien wat je nog in huis hebt.

IMG_0353.JPG

IMG_0350.JPG

Boodschappenlijstje

Bovendien kan de koelkast een boodschappenlijst bijhouden en die naar je telefoon doorsturen, en er zit een speciale lade in waar je alles in kan leggen wat je normaal in huis hebt. Zo kan je koelkast jou 'slim' vertellen wanneer de eieren op zijn.

IMG_0352.JPG

Veel meer

LG heeft meer van dit soort apparaten. Een home-theater-systeem dat de muziek aanpast op basis van waar je in huis bent. Een oven die je met een sms'je laat weten wanneer je broodje opgewarmd is. Een robot die je vanaf je werk vast kunt laten stofzuigen. LG wil het, maakte het, en liet het nog vloeiend werken ook.

Groepsgesprek met je apparaten

Al die apparaten stuur je aan met een app, of eigenlijk meer een chat-app. Line, om precies te zijn, een chat-app net als WhatsApp waar je ook groepsgesprekken in kunt voeren. Je kunt daarbij een gesprek aangaan met je stofzuiger, en die met een commando als 'vacuum start' laten schoonmaken.

Uiteindelijk moet alles in je huis op die manier aangesloten worden op elkaar. We fantaseerden daar altijd al graag over, maar LG laat nu zien dat het echt mogelijk is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IFA 2014

Tags: ifa2014

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI