abonneren

Ice Cream Sandwich niet voor Sony Play

Sony gaat het Android besturingsysteem op de Sony Xperia Play niet upgraden naar Android 4. Dit maakt de slechts één jaar jonge Playstation Phone direct tot een gedateerd toestel.

De motivatie voor het niet opwaarderen naar Android 4 van de Sony Xperia Play is, dat Sony de spelervaring van het toestel wil handhaven en dat zou met de ICS-versie van Android niet kunnen. De Playstation Phone zal het met Gingerbread (Android 2.3) moeten doen.

Deze week worden de updates naar Android 4 verwacht voor een aantal Xperia-telefoons. De Xperia Play zou oorspronkelijk ook zo’n update krijgen, maar dat voornemen is nu van de baan. Testen door Sony zelf hebben uitgewezen dat een stabiel gebruik van de Xperia Play met Android 4, vooral bij het spelen van games, niet gegarandeerd kan worden.

De testresultaten van Sony komen overeen met die van partners en ontwikkelaars die al met de testversie van Android 4 aan de gang zijn gegaan. De conclusie van Sony dat Android 4 niet geschikt is voor de Xperia Play degradeert het toestel jammergenoeg direct tot een verouderd apparaat. Of dat erg is, is de vraag. Het Android-toestel voor game-liefhebbers was toch al niet een groot succes, voornamelijk omdat er te weinig Playstation-spellen geschikt zijn om op het toestel te spelen.

Andere Sony Xperia-toestellen
Deze week krijgen de toestellen die al eerder de upgrade naar Android 4.03 kregen: De Xperia Arc, Xperia Neo, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro, Xperia Active, de Xperia Arc S, Xperia Ray en Xperia Neo V een upgrade naar Android 4.04. De meest recente Sony Xperia NXT-toestellen krijgen Android 4.04 later deze maand.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Xperia Play