IBM investeert in open source blockchain-technologie

IBM gaat investeren in een opensource blockchain-techniek. Het bedrijf maakt een groot stuk code openbaar waarmee ontwikkelaars zelf techniek kunnen ontwikkelen in blockchain.

Met blockchain-technologie kunnen pakketten met data worden gevolgd door ze bij elkaar op te slaan en te verspreiden. De technologie werd vooral populair door de Bitcoin, waarbij het open karakter van de munt zorgde dat de valuta relatief veilig bleef voor fraude.
 

Blockchain

IBM wil in de technologie investeren door het voor andere ontwikkelaars mogelijk te maken om de blockchain toe te passen op software of applicaties. Daarmee kan een soort administratie worden gemaakt van data die verzonden is over een netwerk, die decentraal worden verspreid. Daarmee kan fraude met gegevens wordenvoorkomen.
 

Hyperledger Project

Het bedrijf stelt meer dan 40,000 regels code beschikbaar die het bedrijf heeft gemaakt in allerlei verschillende projecten, zoals IBM Cloud. Die codes worden beschikbaar gesteld in het Hyperledger Project, een concept van The Linux Foundation waarmee een alternatieve blockchain wordt gebouwd die voor meer dingen kan worden ingezet als alleen maar valuta zoals de Bitcoin. Met Hyperledger kunnen vooral IoT-apparaten worden aangesloten op de blockchain.
 

Open source

IBM is al langer bezig om blockchaindiensten te ontwikkelen, maar zegt nu te willen bijdragen aan het opensource maken van die technologie.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Software

Tags: bitcoin, ibm, blockchain, ibm cloud