abonneren

'Transformeerbare Android-tablets worden het helemaal'

Aangezien Windows 8 de vraag naar laptops en desktop-pc’s niet echt heeft doen aantrekken, gooien fabrikanten het nu naar verluidt over een andere boeg. Intel is begonnen met het promoten van Android-tablets die ook als laptop gebruikt kunnen worden.

Volgens Digitimes is Intel flink bezig met het stimuleren van fabrikanten om tablets te maken die ook als laptop kunnen worden ingezet. Aangezien de pc-markt (laptops en desktop-pc’s) niet bepaald lekker gaat en mensen wel steeds meer Android-tablets kopen, ligt het voor de hand om transformeerbare tablets te produceren, zoals de Asus Transformer Book TX300.

Lenovo komt in mei 2013 ook met modellen die zowel in een laptop als een tablet kunnen veranderen. De Yoga is hier een voorbeeld van en zal waarschijnlijk een 11-inch scherm krijgen. Hewlett Packard, Toshiba, Acer en Asus zullen in het derde kwartaal dit soort nieuwe modellen uitbrengen.

Intel heeft berekend dat de ideale fecte prijs voor dit soort laptops rond de 500 dollar ligt. De apparaten moeten uiteraard een afneembaar scherm hebben, anders kan hij niet gebruikt worden als tablet. De bronnen van Digitimes hebben goede hoop voor dit soort transformeerbare  aparaten, aangezien consumenten al bekend zijn met Android. Wel moet er dan nog even een goede applicatie komen voor het maken van  documenten, vinden ze.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: transformer