Huistelefoonmaker Gigaset komt met eigen ‘premium’ tablets

Gigaset is vooral bekend als maker van vaste huistelefoons, maar in het begin van 2014 stort het bedrijf zich ook op de tabletmarkt. Gigaset komt met twee betaalbare Android-tablets op de markt die volgens het bedrijf toch ‘premium’ zijn.

De tablets in kwestie, de QV830 en QV1030, hebben een 8-inch en 10,1-inch beeldscherm, draaien op Android 4.2.2 en moeten respectievelijk 199 en 369 euro gaan kosten. In januari liggen de apparaten in de Nederlandse winkels.

De stap van huistelefoons naar tablets lijkt misschien wat onlogisch, maar volgens Gigaset ligt hij precies in lijn met de strategie van het bedrijf: “hoogwaardige communicatietools leveren voor het thuisnetwerk”. De tablets worden vooral in de markt gezet als betaalbare alternatieven voor duurdere Android-apparaten. Toch zijn de specificaties van beide tablets niet écht teleurstellend te noemen: het 10,1-inch model heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, net als de nieuwe Galaxy Note 10.1.

Over de kwaliteit van het beeldscherm valt op dit moment nog niks te zeggen, maar volgens Gigaset moet deze ook het premium gevoel bieden waar duurdere tablets voor zorgen. Het bedrijf belooft een ruime kijkhoek en een realistische kleurechtheid. Om ook ‘premium’ aan te voelen, heeft Gigaset de achterkant van de tablet gemaakt van aluminium in plaats van plastic.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Gigaset