Huawei-topman showt 6.1-inch smartphone

Voor nieuwtjes over Huawei hoeft de pers bijna niet meer naar de CES. Op deze elektronicabeurs zal de Chinese hardwarefabrikant naar verwachting onder andere met de Ascend Mate staan, een 6.1 inch smartphone. Deze is nu al op YouTube te zien dankzij de enthousiaste topman Richard Yu.

Yu liet de enorme smartphone aan een paar mensen zien in de Huawei Store in Guangzhou, meldt Engadget. In Chinese handen ziet het apparaat er niet heel erg handzaam uit. Een tablet heb je in ieder geval bijna niet meer nodig als je over de 6,1 inch Ascend Mate beschikt. In de onderstaande video kun je de beelden van de Ascend Mate bekijken die Yu liet zien:

Het Android toestel heeft een 361 ppi low temperature polysilicon (ltps)-scherm dat de beelden weergeeft in 1080p. Waarschijnlijk heeft de smartphone een 1,8 gigahertz quadcore chip en een 4.000 mAh accu aan boord. Het toestel is bijna 1 centimeter dik. Deze specificaties zijn onder voorbehoud en kunnen nog veranderen.

Naast de Ascend Mate worden ook de Ascend W1 en de Ascend D2 op de CES vertoond. Dit zijn respectievelijk een Windows- en een Android-smartphone.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones