abonneren

MWC 2015: Huawei presenteert chique smartwatch met Android Wear

Huawei heeft een wel erg fraaie smartwatch getoond. Het apparaat werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. De nieuwe smartwatch ziet er mooi uit en lijkt op een 'echt' horloge.

De smartwatch van Huawei draait op Android Wear, het mobiele besturingssysteem dat compatibel is met Android-smartphones. Het schermpje is van saffier gemaakt, waardoor het goed bestand is tegen krassen - handig als je je pols per ongeluk ergens tegenaan stoot.
 

Specs

Het apparaat heeft een scherm van 1,4", dat door zijn amoled-resolutie van 400 x 400 pixels erg helder is. Binnenin zit 4GB aan opslagruimte, zodat je ook muziek op het horloge zelf kunt zetten.
 

Sporten

Net zoals bij de meeste smartwatches is ook deze water- en stofdicht. Er zitten bovendien een aantal sensoren in die handig zijn voor bij het sporten, zoals een bewegingssensor en een hartslagmeter.
 

Vooral mooi

Huawei richt zich met de smartwatch in de eerste plaats echter op stijl en luxe. Het horloge ziet er erg fraai uit en lijkt in alle opzichten in de eerste plaats een horloge. Dat geeft wel aan dat ook tech-fabrikanten beginnen in te zien dat kopers graag méér willen dan alleen een toffe gadget - een horloge moet er in de eerste plaats goed uitzien.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Mwc, mwc2015

Laatste reactie