abonneren

Huawei presenteert Ascend P6 voor een relatief zacht prijsje

Onze collega's van Androidworld waren vandaag aanwezig in London om de presentatie van de Ascend P6 van Huawei bij te wonen. Het nieuwe smartphone-vlaggenschip van Huawei moet vooral qua prijs concurrerend zijn.
De slogan van huawei is 'Make it Possible' en die slogan hebben ze nu ook waar weten te maken. We waren vandaag aanwezig bij de presentatie van het nieuwe vlaggenschip van Huawei de Ascend P6.

Huawei Ascend P6

Huawei is een vrij nieuwe speler op de markt van smartphones in Nederland en België, maar het bedrijf leert snel. Was de persconferentie voor de Ascend P2 in Barcelona nog erg langdradig, zat er deze keer meer vaart in het hele gebeuren. Een aantal elementen waren nog wel aanwezig en dat was onder andere de onverstaanbare directeur die in gebrekkig Engels ons iets wilde vertellen, gelukkig werd hij afgewisseld door een blonde Schotse dame die door haar accent ook niet altijd te verstaan was. 

Wanneer je met de grote jongens mee wil doen en moet je ook met een toptoestel aankomen en dat heeft Huawei ook gedaan. De Ascend P6 voegt iets toe aan de bestaande toestellen en dat is vooral te danken aan het design en de afmetingen. De grootste uitdaging van de ontwerpers was om alles in een behuizing te krijgen van maar 6,18 mm dun, en pak je liniaal of geodriehoek er maar bij, dat is inderdaad heel erg dun. Het gewicht is door deze afmetingen maar 120 gram en dat is heel licht. Ondanks die 120 gram ligt er toch een 2000 mAH-accu in, hoe deze zich gaat houden in het dagelijkse gebruik gaan we hopnlijk snel testen. Huawei heeft in ieder geval op alle fronten gedacht aan het power management in de P6 middels een aparte app.

Het geheel wordt aangedreven door een processor uit eigen fabriek met 4 kernen en een kloksnelheid van 1,5 GHz, en op het eerste gezicht maakt dat het toestel heel erg snel, maar ook hier moeten we langer mee testen om tot een uiteindelijk oordeel te komen.

Design

Tja, je kunt er niet onderuit, als je de zijkant ziet dan gaan de gedachten toch wel uit naar de iPhone 5. Een mooie strip omhelst het toestel, waarin ook nog eens heel netjes de verschillende knoppen en klepjes zijn verwerkt zoals de aan/uit-knop, volumeknoppen, SIM en de SD-kaart. Nog steeds knap dat ze dat er allemaal in gekregen hebben.

De onderzijde is niet plat, maar krult netjes rondom het toestel en Nick Woodley met zijn team zijn daarbij geïnspireerd door de bladzijde van een boek dat omkrult. Het materiaal voelt goed, ziet er goed uit en er is zeer weinig kunststof gebruikt. Hoe je het ook brengt de Huawei Ascend P6 ziet er geweldig uit.

Huawei Ascend P6

Camera

Een onverwachte move van Huawei is om de frontcamera 5 megapixels mee te geven, iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Als je erover nadenkt best wel logisch, een groot percentage van de foto's die gemaakt worden zijn 'selfies', foto's die je van jezelf maakt. Daarnaast wordt er steeds meer aan video-bellen gedaan.
Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixelcamera en hier kiest Huawei er dus voor om niet mee te doen aan de 'camera-race' van 13 megapixels. HTC doet dit ook niet maar heeft wel een speciale camera geïnstalleerd die met 4 ultrapixels heel goed kan fotograferen. De Ascend P6 heeft 'gewoon' 8 megapixels maar kan bijvoorbeeld wel weer van 4 centimeter afstand nog steeds zeer scherpe foto's maken, 4 cm Macro view noemen ze dat. Verder zitten er in het camera gedeelte nog allemaal functies om ervoor te zorgen dat je snel en zonder moeite een mooie foto maakt.

Emotion UI 

Ook Huawei legt een eigen laag over Android heen met de naam Emotion UI. Wie mijn andere artikelen heeft gelezen over Huawei weet dat ik geen grote fan ben van deze skin. De nieuwe 1.6 versie die binnenkort naar 2.0 zal gaan is wel een stuk opgeknapt, maar nog steeds hebben we geen apptray en ziet het er allemaal erg candy-crush uit. Gelukkig heeft Huawei de mogelijkheid ingebouwd om van thema te wisselen en heb je online de keuze uit 1000 verschillende thema's, daar moet toch wel wat voor mij bijzitten.
 
Er zijn ook een aantal handige applicaties te vinden op de P6. Een daarvan is een Permission Manager, deze app laat zien welke permissies apps gebruiken en je kunt per app de notificaties uitzetten. Het is, zover wij kunnen zien, niet mogelijk om de permissies te veranderen per app.
 
Huawei Ascend P6

Video

We hebben ook een korte video geschoten van de Huawei Ascend P6. Helaas is de geluidskwaliteit erg slecht, onze excuses daarvoor. 

 

 

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend P6 zal eind juli in 19 landen tegelijk uitkomen waaronder Nederland. Daarna zullen er nog eens 100 landen volgen. Zoals we al eerder schreven zal de Huawei Ascend P6 een adviesprijs meekrijgen van €449 en zal hij in het zwart, wit en zacht-rose te verkrijgen zijn. De P6 zal in het begin nog geen LTE/4G hebben, in het vierde kwartaal zal er een versie van de P6 uitkomen die dat wel heeft.
 
Huawei wil met deze lage retailprijs een signaal afgeven dat top-kwaliteit niet duur hoeft of moet zijn. Daarmee werd er tijdens de vraag- en antwoordsessie verwezen naar de enorme marketingbudgetten van Samsung. Huawei gaat niet zoveel geld uitgeven, want dat bedrijf denkt dat dit alleen maar een negatieve invloed zal hebben op de prijs.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Ascend P6

Nieuws headlines

Laatste reactie