abonneren

Huawei ontkent spionage

Huawei ontkent dat het spioneert voor de Chinese overheid. In het verleden werd de netwerkfabrikant hier meerdere malen van beschuldigd. Ook heeft de Amerikaanse overheid zich door deze verdenkingen kritisch over de fabrikant uitgelaten. Huawei ontkent in alle toonaarden.

Huawei neemt de spionagebeschuldigingen zeer serieus en komt met een tegenantwoord. Naast ontkennen dat het spioneert voor de Chinese overheid, wil Huawei nu dat de telecomindustrie overstapt op nieuwe veiligheidsprotocollen die beter gecontroleerd kunnen worden. Op dit moment is het voor geen enkel bedrijf mogelijk aan te tonen dat ze aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen, omdat dit soort testbare protocollen simpelweg niet bestaan. Het is niet vreemd dat Huawei zich geroepen voelt in de openbaarheid te reageren: niet alleen de Amerikaanse overheid (onder aanvoering van de American House Intelligence Committee) heeft een kritische houding tegenover het bedrijf, in Australië wordt Huawei zelfs geheel geweerd bij overheidsaanbestedingen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Spionage

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord