abonneren

Huawei Mate 9 lijkt aantrekkelijk Galaxy Note 7-alternatief

De aankomende Huawei Mate 9-smartphone lijkt een goede keuze voor wie zat te wachten op de Samsung Galaxy Note 7. Samsung gaat het toestel niet meer verkopen vanwege defecte accu's, en Huawei grijpt die kans aan om de Mate 9 als Note 7-alternatief te positioneren.

Grote kans op succes door wegvallen Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 had alles in huis om dé populairste phablet van dit najaar te worden. Een premium ontwerp, krachtige hardware en features als een irisscanner en een gebogen scherm maakten de 849 euro kostende Note 7 een indrukwekkende smartphone. Maar nadat wereldwijd tientallen exemplaren zijn ontploft door defecte accu's, haalt Samsung alle Note 7's uit de verkoop. Definitief, dus Note 7-klanten (en andere geïnteresseerden) moeten op zoek naar een nieuwe telefoon. Er zijn meerdere opties, en de nog onaangekondigde Huawei Mate 9 lijkt een hele interessante te worden.

Lees ook: Huawei kondigt Mate 9 aan

Ontwerp: beter goed gejat dan...

Het toestel verschijnt in twee uitvoeringen, die verschillen in ontwerp en specificaties. De standaard versie (codenaam Manhattan, foto onder) doet veel denken aan de Huawei Mate 8, maar de premium variant (Long Island) is duidelijk ontworpen met de Samsung Galaxy Note 7 in het achterhoofd. Plat gezegd: het is een regelrechte Note 7-kopie. De Huawei-smartphone heeft een scherm dat bijna even groot is (5,9 vs 5,7 inch) met dezelfde gebogen schermranden en een fysieke thuisknop. Bovendien is de haarscherpe QHD-resolutie identiek. Dat Huawei zijn nieuwste vlaggenschip als een Note 7-alternatief positioneert is meer dan duidelijk, ook voor Samsung. Het is mogelijk dat de fabrikant een rechtszaak aanspant, maar daar komen we pas na de onthulling van de Mate 9 achter.

Specificaties

Beide Mate 9-modellen hebben dus een 5,9 inch scherm, al verschilt de resolutie. De goedkopere Manhattan-versie heeft een Full-HD-paneel, terwijl de Long Island over een QHD-display beschikt. Die smartphone zou dan ook Google Daydream ondersteunen: het nieuwe, universele Virtual Reality-platform voor Android-telefoons. Verder zouden de twee Mate 9's draaien op een HiSilicon Kirin 960-chipset met 4GB of 6GB werkgeheugen, aangevuld met maximaal 256GB opslagruimte. De dubbele camera die Huawei gebruikt op de P9-serie wordt naar verluidt ook gebruikt op de Mate 9. De twee camera's schieten samen betere foto's en kunnen ook in zwart-wit fotograferen. Ten opzichte van de P9-camera's is de resolutie verhoogd van 12 naar 20 megapixels. Het diafragma is verlaagd van f/2.2 naar f/2.0 zodat de sensor meer licht opvangt. Verder bevat de Mate 9 een usb-c-poort en is er waarschijnlijk ook een micro-sd-slot aanwezig.

Lees ook: Huawei Mate 9 hands on: prima Note-vervanger

Aankondiging in november

Huawei kondigt de Mate 9-serie op 3 november aan, maar prijzen en een releasedatum zijn nog onduidelijk. Volgens de bron die de foto's en specificaties gelekt heeft, verschijnt de dure uitvoering mogelijk alleen in China. De goedkopere versie wordt wereldwijd uitgebracht. De Mate 9 gaat naar verwachting minder kosten dan de 849 euro die Samsung vroeg voor de Note 7, en lijkt daarmee een aantrekkelijk alternatief.

Bron: Venturebeat

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Mate 9, Phablet, Note 7, Huawei, smartphone

Nieuws headlines

Laatste reactie