Huawei kondigt virtual reality-headset aan: Huawei VR

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Ook Huawei gaat zijn eigen virtual reality-headset lanceren. Deze werkt op soortgelijke wijze als Samsungs Gear VR.

Uiteraard is het wel de bedoeling dat je er smartphones van Huawei zelf in stopt. Ondersteunde modellen zijn vooralsnog enkel de P9, P9 Plus en Mate 8. De smartphone moet aan de bril gekoppeld worden met een usb-kabel, een aanpak die ook LG hanteert.

De resolutie van deze toestellen blijft steken op 1080p, waardoor het beeld dus minder scherp is dan die van Samsungs meest recente toestellen. Volgens Huawei is het echter wel de eerste vr-headset met 3d-audio.

Knoppen

De bril heeft ook nog een touchscreen en enkele knoppen aan de buitenkant, zodat je niet telkens je telefoon er uit hoeft te halen om bijvoorbeeld een nieuwe app te starten. Tevens wordt blauw licht gefilterd.

Plannen voor een wereldwijde release zijn nog niet genoemd, en een prijs is ook nog niet bekend. De bril komt als eerste uit in China, waar kopers er gratis toegang bij krijgen tot een breed games- en filmaanbod.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: huawei, gear vr, huawei vr