abonneren

Huawei introduceert XL-versie Ascend D1

Huawei probeert voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse smartphonemarkt en dit doen ze onder andere met de Huawei Ascend D1 quad XL en de reeds beschikbare Huawei Ascend P1. Dit quad-core toestel zal vanaf november in Nederland verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van € 499.

Huawei kan zich gaan mengen in de strijd om de consument omdat dit bedrijf ook zijn eigen processoren kan maken. De 1,4 GHz Huawei K3V2 quad-core-processor komt uit de eigen fabriek en levert goeie benchmarkresultaten zoals je kunt nalezen in ons artikel dat we schreven tijdens de Mobile World Congress in februari.

Deze XL-versie heeft een flinke accu van 2500 mAh waarmee de gebruiker als het goed is een flinke tijd vooruit kan. Een ander opvallend aspect is de interface bijna puur Ice Cream Sandwich is, er zijn een paar kleine dingen veranderd zoals in het notificatie-scherm maar zelfs deze kun je uitschakelen.

Design

Het design van de Ascend D quad XL is ook dik in orde. In de video kun je zien dat er best wat gelijkenis is met de HTC-toestellen zoals de One S, zonder dat er overigens een kopie is gemaakt van de andere modellen. Het materiaal waarvan de telefoon is gemaakt, voelt goed en stevig aan en geeft de gebruiker echt het gevoel dat hij of zij een mooi product in handen heeft.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend D1 quad XL is vanaf november beschikbaar in Nederland en heeft een adviesprijs van € 499 meegekregen. Zodra wij het toestel in ons bezit hebben, zullen we deze uitvoerig bekijken en onze bevindingen met jullie delen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie