abonneren

Huawei brengt grootste smartphone ooit naar Nederland

De 6,1 inch grote Huawei Ascend Mate zal rond de zomer in Nederland worden uitgebracht. Daarnaast komt de 5 inch full hd-smartphone Ascend D2 op de Nederlandse markt.

Op de CES-beurs in Las Vegas werd de Huawei Ascend Mate officieel aan het publiek onthuld (hoewel hij daarvoor al vol trots getoond werd door Huawei-topman Richard Yu). Deze smartphone kan met recht een ‘enorme unit’ genoemd worden, gezien het scherm van 6,1 inch.

De Nederlandse marketing-manager van Huawei Marc van den Helder heeft nu aan Tweakers medegedeeld dat de Ascend Mate ook in Nederland uit zal komen. Ook de Ascend D2, die een 5 inch full hd-scherm heeft, wil Huawei in Nederland op de markt brengen. “Het zal in het tweede of derde kwartaal zijn, maar het is in elk geval de bedoeling om ze ook in Nederland uit te brengen”, aldus Marc van den Helder.

Specs

Het scherm van de Ascend Mate heeft een resolutie van 1280 x 720 pixels. Hij draait op Android 4.1 en heeft een K3V2 quadcore-cpu van Huawei zelf. De accucapaciteit is enorm met 4050 mAh en hij zou ook sneller opladen dan accu’s van andere smartphones. Een zwaargewicht is het wel met 197 gram.

Chinees merk

Huawei heeft op smartphone-gebied nog niet zoveel voet aan de grond in Nederland. In land van herkomst China is het merk echter niet weg te denken. Het technologie-bedrijf lijkt nu klaar voor deze volgende stap.

Wellicht ook om die reden legde Marc van den Helder even aan Tweakers uit hoe de naam uitgesproken moet worden in Nederland. De fonetische uitspraak is gekozen: “hoe-aa-wei”, volgens Van den Helder.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Phablet, Ascend Mate, Ascend D2

Laatste reactie