Huawei brengt Ascend P7 ook met saffierglas uit

Apple is niet het enige bedrijf dat zich bezig is met een telefoon met supersterk saffierglas: ook Huawei heeft bekend gemaakt met een speciale versie te komen van de Ascend P7, die net als de iPhone 6 ook een dergelijk scherm krijgt. De vlaggenschiptelefoon van de Chinese fabrikant komt in een beperkte oplage beschikbaar en komt als proef eerst in China uit.

Een glas van saffier is veel sterker dan gewoon glas, wat de telefoon een heel stuk beschermder maakt tegen krassen en barsten. Van de andere kant, zeggen critici, is het glas een stuk minder duurzaam en gaat het veel minder lang mee. Ook zou de helderheid van het scherm flink tegenvallen, en de prijs is ook ee stuk hoger.

Hogere prijs

Toch heeft Apple besloten om saffierglas in de nieuwe iPhone 6 te zetten, al komt het bedrijf daardoor wel in de problemen met levertijden en beschikbaarheid. Ook Huawei heeft nu gezegd een dergelijke telefoon te willen maken. Het is niet duidelijk wat de Ascend P7 moet gaan kosten, maar de prijs zal ongetwijfeld een stuk hoger liggen dan het standaardmodel.

Proef

Om die reden komt de telefoon ook aanvankelijk alleen uit in China, wat in de eerste plaats alleen als proef gebeurt. Als die succesvol is, kan er volgens Huawei gekeken worden of de telefoon ook in andere landen verkocht kan worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten