abonneren

Huawei Ascend P6 lekt uit voor persconferentie

Vandaag wordt in Londen de Huawei Ascend P6 officieel gelanceerd, een superdun toestel dat de wereld moet gaan veroveren. Er waren niet meer veel geheimen, maar inmiddels weten we alles: het persbericht ging per ongeluk al online voor de officiƫle lancering.
De Huawei Ascend P6 zal draaien op een 1.5 GHz quad-core-processor en beschikken over een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 720p. Verder vinden we aan de achterzijde een 8 megapixelcamera, aan de voorzijde een 5 megapixelversie. Aan opslag is er 8 GB beschikbaar, dat eventueel uit te breiden is met een microSD-kaart. De accu heeft een capaciteit van 2000 mAh en de Ascend P6 draait op Android 4.2 met Huawei Emotion UI, een eigen laag over het Android besturingssysteem. De Huawei Ascend P6 is slechts 6,18 millimeter dik, dus het is een mooie prestatie van Huawei om dit alles in een dergelijk dun toestel mogelijk te maken met een gewicht van 120 gram. 

Met Emotion UI, de grafische schil van Huawei, heeft qua uiterlijk veel te bieden. Er is keuze uit een twintigtal thema's waar voor elk wat wils bij zit. Daarnaast wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de appdrawer en het homescreen, net zoals we dat bij bijvoorbeeld de iPhone zien. Daarnaast zit er ook een permissie-manager op, die het mogelijk maakt bepaalde permissies die een app vraagt te blokkeren.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend P6 is vanaf juli beschikbaar in West-Europa. De adviesprijs voor de Huawei Ascend P6 is € 449 en eind juli beschikbaar in Nederland en België.

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: p6