abonneren

Huawei Ascend P2 krijgt toch geen full HD-scherm

De geruchten blijken niet waar over de Ascend P2. Het toestel heeft geen full HD-scherm helaas. Hier wat meer info over de Ascend P2 en in algemene zin Huawei als nieuwkomer op de Europese smartphone-markt.

Huawei gaat zeker voor de titel ‘nieuwkomer’ van het jaar als het om de markt voor mobiele telefoons gaat. Eerder schreven we al dat dit bedrijf indrukwekkende verkoopresultaten liet zien en de derde plaats heeft veroverd. Dat wil nog niet zeggen dat het bedrijf er al is, want de consument moet nog steeds erg wennen aan deze relatieve nieuwkomer. Zij moeten overtuigd worden met fantastische producten die het verschil gaan maken, geruchtenover de Ascend P2 duiden erop dat dit zou gaan gebeuren.

Beeldscherm

Eerdere geruchten rondom de Huawei Ascend P2 wezen op een telefoon met een full HD-scherm met een formaat van 4,5 inch, een dikte van iets meer dan 6 mm en misschien wel een octa-core-processor. Het was allemaal iets te goed om waar te zijn, want een woordvoerder van Huawei heeft laten weten dat de Huawei Ascend P2 een 4,7 inch beeldscherm zal hebben met een resolutie van 1280×720. Dat is wel heel wat anders dan een 1080p-scherm met een afmeting van 4,5 inch.

Tegelijkertijd is er in Japan een toestel gelanceerd dat als twee druppels water lijkt op de Huawei Ascend P2 bij de provider Emobile. Deze Huawei-telefoon heeft het typenummer GL07S en wanneer je de onderstaande afbeelding bekijkt dan zie je waarom iedereen nu vermoed dat dit wel eens een Huwaei Ascend P2 zou kunnen zijn voor de Japanse markt. We hebben links de GL075 gezet en rechts de P1 zoals deze vorig jaar op de markt kwam.

P1 vergelijk Huawei Ascend P2: niet het toestel waar we op hoopten

Het Japanse model heeft een 1,5 GHz quad-core processor met een 4,7 inch 720p-scherm. Aan de achterzijde zit een 13 megapixel-camera en en aan de binnenkant heb je 32 GB aan opslagruimte. De dikte van de telefoon is 8,6 mm, en dat is anders wat in de geruchten gelezen hebben van de Ascend P2, want daar ging het elke keer over een dikte van 6,5 mm.

Dat wil nog niet zeggen dat dit de Huawei Ascend P2 is die we in Barcelona gaan bekijken. Vorig jaar heeft Huawei ook twee verschillende versies van de Ascend P uitgebracht waar het verschil hem vooral in het formaat zat. Het is ook mogelijk, en misschien zelfs waarschijnlijk, dat Huawei met een ander toptoestel zal gaan komen.

Beschikbaarheid

Aanstaande zondag om twee uur gaat de persconferentie van Huawei van start en zal er aan al de onzekerheid een einde komen. We zijn benieuwd wat Huawei ons gaat brengen, want het is ook nog steeds niet zeker dat bijvoorbeeld de Mate op de Europeese markt zal uitkomen. Natuurlijk zijn wij er zondag bij en zullen we verslag doen van de persconferentie.

Bron: 1,2

Via: Androidworld

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: p2, Ascend

Laatste Vacatures