abonneren

Huawei Ascend P2: 4.7 inch, quadcore en supersnel 4G #mwc13

Huawei heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Huawei Ascend P2 aangekondigd, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de snelle 4G-mogelijkheden. Daarnaast beschikt de P2 over onder andere een quad-core-processor en een 13 megapixel-camera

De Huawei Ascend P2 zal de opvolger worden van de P1 en de nadruk wordt gelegd op de snelheid van 4G die het toestel aankan. De P2 zou tot wel 150 Mbps aan mobiele dataverbinding moeten kunnen doorgeven, als het netwerk daarvoor geschikt is uiteraard. Daarnaast beschikt de Huawei Ascend P2 over een 1,5 GHz quad-coreprocessor en is het toestel slechts 8,4 mm dun. Aan de voorzijde vinden we een 4,7 inch IPS-HD-scherm met Corning Gorilla Glass, dat het scherm extra stevig maakt.

Aan de achterzijde heeft de Huawei Ascend P2 een 13 megapixel-camera, aan de voorzijde vinden we een 1,3 megapixelcamera. Daarnaast zal de Ascend P2 draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) samen met de grafische schil van Huawei, Emotion UI 1.5. De P2 wordt van stroom voorzien door een 2420 mAh-accu.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend P2 zal wereldwijd gelanceerd worden in het tweede kwartaal van 2013 en beschikbaar zijn in het zwart en wit. Of Nederland  hier ook bij zit is niet bevestigd, maar met de komst van Huawei naar Nederland lijkt dit logisch. De prijs van dit toestel wordt 399 euro.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie