abonneren

Huawei Ascend P1 smartphone in Nederland

De Huawei Ascend P1 Android smartphone is per vandaag in Nederland verkrijgbaar. Dit superslanke toestel met Android 4.0 Ice Cream Sandwich is al eerder in andere delen van de wereld geïntroduceerd.

Het Chinese Huawei, op zijn Nederlands uitgesproken als Hoe-a-Wei, is bij ons nog tamelijk onbekend. Toch is Huawei wereldwijd de grootste leverancier van telecomapparatuur. Tot nu toe voornamelijk van (mobiele) telefoonnetwerken. Ook is Huawei de fabrikant achter sommige, door mobiele providers onder eigen naam, verkochte toestellen.

Nu gaat Huawei bij ons ook mobiele telefoons verkopen onder het eigen merk Huawei Ascend. De nu geïntroduceerde Ascend P1 is een slanke Android smartphone met een 4,3 inch super amoled scherm met 960 x 540 pixels. Het toestel bevat een dual-core 1.5GHz TI OMAP 4460 Cortext-A9 processor met 1 GB ram en 4GB flash-opslag, uitbreidbaar met een microsd-kaartje. Het toestel heeft een 8 MP camera geschikt voor ful hd 1080p video-opname. Er is een 1,3 MP aan de voorkant voor het video-chatten. Het toestel ondersteunt dolby-geluid en heeft een hdmi-aansluiting voor het afspelen van video op een televisie. De Huawei Ascend P1 kost € 399.

Later dit jaar gaat Huawei ook goedkopere Android-toestellen introduceren en begin volgend jaar komt ook de Huawei Ascend D1, het op de Mobile World Congress in Barcelona aangekondigde quadcore toestel naar Nederland.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie