abonneren

HTC Windows Phone 8X en 8S

HTC kondigt samen met Microsoft twee Windows Phone 8 toestellen aan: de Windows Phone 8X en Windows Phone 8S. Toestellen met een opvallend ontwerp en Beats Audio geluidskwaliteit.

De Windows Phone 8X en 8S van HTC vormen een mijlpaal voor zowel HTC als Microsoft aldus de Microsoft topman Steve Ballmer. “Hiermee tillen we onze jarenlange samenwerking naar een hoger niveau”.

HTC liet zich voor het ontwerp inspireren door de voor Windows Phone zo kenmerkende levende tegels. HTC ontwierp de Windows Phone 8X en 8S door het virtuele met het fysieke te mengen en gebruikt hiervoor een driedimensionale, unibody-ontwerp. De Windows Phone 8X en 8S van HTC zijn strak vormgegeven en zijn licht in gewicht.

De 8X krijgt een 8 megapixel camera met geavanceerde fotografiefuncties die we kennen van de HTC One X. Zo kun je ook hier in HD filmen en tegelijk foto’s maken. Ook geluidsverbeteraar Beats Audio ontbreekt bij beid toestellen niet.

De Windows Phone 8X heeft een 4,3 inch super lcd scherm. De Windows Phone 8S is iets kleiner met een 4 inch super lcd-scherm. Uiteraard zijn de displays bedekt met krasbestendig Gorilla glass. De 8X heeft een flinke accu en weegt 130 gram. Hij draait op een 1,5 GHz dualcore Qualcomm-processor met 1 GB ram en 16 GB flashgeheugen. De 8S is wat eenvoudiger met een 1 GHz dualcore processor met 512 MB geheugen en 16 GB opslag. Ook heeft de 8S een 5 megapixel camera.

In tegenstelling tot Nokia met de de Lumia’s, weet HTC wel de prijzen en beschikbaarheid van de toestellen. De HTC Windows Phone 8X gaat € 549 kosten en is vanaf november in Nederland beschikbaar. De HTC Windows Phone 8S gaat € 329 kosten en komt in december.

Zie ook het HTC-promofilmpje over het 'iconische' ontwerp.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: