abonneren

HTC wil toch nog een tablet maken

De Taiwanese smartphone-fabrikant HTC is nog steeds aan het broeden op een tablet. Het bedrijf heeft echter moeite met het vinden van een evenwicht van elementen in het eventuele nieuwe apparaat en wil wel echt iets speciaals op de markt zetten voor het zich weer op de tabletmarkt waagt.

NUtech interviewde directeur Benelux van HTC Mark Moons. Deze gaf commentaar op de tablet-ambities van het Taiwanese bedrijf. In 2011 kwam de HTC Flyer uit. Dit was een tablet in de kleinere, mobiele categorie. Geen slecht apparaat destijds, maar ook zeker geen hit. "Je mag dat gerust een experiment noemen. Het was toen het idee om de tablet als 'companionproduct' naast de telefoon te brengen", aldus Moons.

Consumenten gebruiken onderweg doorgaans hun smartphone volgens Moons. Tablets worden vooral op de bank ingezet. "Dat is niet per definitie ons gebied van expertise. We hebben wel de ambitie aanwezig te zijn op kantoor, in de huiskamer en de auto, maar het is niet onze core", legt Moons uit.

Toch is HTC nog altijd aan het broeden op een tablet. In het bedrijf zijn mensen aan de slag om een eventueel tablet te ontwerpen maar dan moet het apparaat wel iets speciaals kunnen brengen. Het is zoeken naar een propositie. “Bij de HTC One brachten we een vernieuwende camera, vernieuwend geluid en een vernieuwend design. Als we die drie dingen in een tablet kunnen verwerken, zouden we het zo doen", stelt Moons.

HTC zou ook niet tevreden zijn met de tablet-versie van Android en de tabletmarkt is lastig te betreden door een heersende prijzenoorlog, meldt NUtech.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: