abonneren

HTC werkt aan Windows tablets

HTC werkt aan twee Windows tablets met een 12-inch en een 7-inch scherm. Een anonieme bron heeft dit verteld aan Bloomberg. Met de 7-inch tablet kan ook worden gebeld.

Het nieuws komt van een iemand die kennis heeft van de plannen van de hardwarefabrikant. HTC heeft deze informatie zelf echter nog niet in de publiciteit gebracht.

De tablets van HTC worden in het derde kwartaal van 2013 verwacht. Ze zouden werken met een chip van Qualcomm en Windows RT, het mobiele besturingssysteem van Microsoft dat ontwikkeld is voor apparaten met ARM chips. HTC overwoog ook een Windows 8 tablet met een Intel-processor te gaan maken, maar deze zou met een consumentenprijs van 1.000 dollar te duur worden. Zo zou het moeilijk worden om te concurreren met Microsofts eigen Surface tablets met Windows 8. De Surface met Windows 8 is volgende maand verkrijgbaar vanaf 899 dollar.

Momenteel zijn er nog niet veel tablets waarop het besturingssysteem van Microsoft draait. Dat is deels te wijten aan Microsoft zelf, dat de keuze in eerste instantie op een beperkt aantal partners had laten vallen. HTC zat daar niet bij. De partners van Microsoft, waaronder Toshiba, lieten het afweten toen Windows RT afgelopen oktober werd gelanceerd.

Een 7-inch tablet zou voor de Windowsfabrikant een welkome aanvulling zijn, zodat de concurrentie kan worden aangegaan met onder andere de Apple iPad mini en de Google Nexus 7. In de tabletmarkt wordt volgens Bloomberg momenteel een omzet behaald van ruim 63 miljard dollar. De verwachting is dat deze in 2015 bijna zal zijn verdubbeld naar ruim 123 miljard.

Analisten melden dat de verkopen van de Surface tablet teleurstellend zijn. Aan het eind van het jaar heeft Microsoft een marktaandeel van bijna 3 procent. Google Android haalt zo'n 40 procent, en de rest van de tabletmarkt is voor Apple.

 

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets