}
abonneren

HTC Vive 140.000 keer verkocht

HTC maakt bekend dat de Vive-headset 140.000 keer verkocht is. De vr-bril is inmiddels dik een half jaar op de markt.

Of de Vive daarmee een relatief groot verkoopsucces is, is lastig in te schatten. Oculus zwijgt nog over het aantal verkochte Rifts, hoewel er van de ontwikkelaarsversies tussen 2012 en 2015 175.000 stuks werden besteld. Sales van de consumentenversie zijn nog niet openbaar gemaakt, terwijl die headset rond dezelfde tijd lanceerde als de Vive.

Vliegende start

De PlayStation VR is sinds vorige week uit en lijkt een vliegende start te hebben gemaakt. Vandaag is duidelijk geworden dat er binnen een week tijd meer dan 50.000 exemplaren van over de toonbank zijn gegaan, althans in Japan. Exacte aantallen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend. Sony spreekt over 'enkele honderdduizenden exemplaren'.

Winst

HTC zag een winststijging van 40 procent in de maanden augustus en september. Volgens analisten zou dat met name te danken zijn aan de Vive-verkoop, in tegenstelling tot bijvoorbeeld smartphones van het bedrijf. Onlangs werd ook duidelijk dat HTC meer gaat investeren in de ontwikkeling van nieuwe vr-ervaringen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, HTC Vive

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR