abonneren

HTC vernieuwt virtual reality-bril, heet nu Vive Pre

De virtual reality-bril van HTC is nog niet uit maar heeft nu al een make-over gekregen. De headset komt in april in de winkels te liggen onder de naam Vive Pre, want er zijn aanpassingen gedaan ten opzichte van de oorspronkelijke Vive.

Volgens HTC is de bril nu compacter en zit hij beter dankzij een vernieuwde hoofdband. Daarbij is er extra rekening gehouden met brildragers, die de headset ook comfortabel moeten kunnen dragen.

Ook interessant is dat er nu een nieuwe camera aan de voorkant zit, waarmee je ook de echte wereld nog kunt zien. Je hoeft de bril dan niet langer af te zetten als je bijvoorbeeld je glas cola wilt vinden.

Controllers

HTC heeft ook de controllers aangepast, waarmee je games dient te besturen. Deze zijn nauwkeuriger en hebben nieuwe knoppen met een verbeterde grip, als ook 'haptic feedback'. Daarmee voel je trillingen die overeen komen met je ervaring in de virtuele wereld.

De controllers zijn voorzien van oplaadbare accu's die tot vier uur lang meegaan. Daarna moet je ze opladen via micro-usb. Een prijs voor de Vive Pre en de controllers is nog niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: htc, ces2016