HTC verkoopt 25% aandelen Beats Audio

HTC heeft 25 % van de Beats Audio aandelen weer terugverkocht aan Beats Audio. Met de resterende 25% is HTC nog steeds de grootste externe aandeelhouder.

Vorig jaar kocht HTC voor $ 300 miljoen 50% van de aandelen van het bedrijf in geluidstechnologie Beats Audio. Verschillende HTC smartphones werden voorzien van Beats Audio geluidsverbeteringstechnologie en er zijn verkooppromoties geweest met Beats Audio headsets.

Met het terugkopen van de 25 % HTC-aandelen heeft Beats Audio zelf weer 75 % van de aandelen in bezit . Het bedrijf zou volgens de officiële berichten meer speelruimte willen hebben en met een ruime meerderheid van de aandelen meer flexibiliteit en zeggenschap krijgen om het bedrijf uit te breiden. Wel blijft de technologie gebruikt worden in de HTC toestellen. Ook blijft Beats Audio zijn technologie toepassen in laptops en pc’s. Dit zien wij bijvoorbeeld in laptops van HP.

Toch wijst deze transactie er op dat deal van HTC met Beats niet gebracht heeft wat HTC er van verwacht heeft. HTC heeft het momenteel moeilijk met een in het eerste kwartaal gedaalde omzet van 35 % ten opzichte van het eerste kwartaal in 2011. Het gerucht gaat dat HTC niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen aan Beats Audio en dat dat de reden was voor het terugkopen van de aandelen. Momenteel doet HTC het goed met de HTC One X en One S.

Bron: Electronista

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: beats audio