abonneren

HTC stelt Windows Phone toestel uit

HTC zou de productie uitstellen van een Windows Phone 8 smartphone met een groot scherm. Deze heeft anders een lagere resolutie dan vergelijkbare toestellen van de concurrentie.

Het gaat om een toestel met een grootte vanaf 5 inch. HTC wilde deze volgend jaar introduceren als antwoord op de Samsung Galaxy Note, de smartphones met de grotere schermen. Het toestel zou nu worden uitgesteld omdat Windows Phone 8 geen ondersteuning biedt voor hogere beeldschermresoluties.

Microsoft wil graag de mobiele markt veroveren met Windows Phone 8. De verkopen zijn volgens Microsoft nu vier keer zo hoog als een jaar eerder. Maar als Microsoft wil meedoen met Google en Apple, dan zal Windows Phone 8 hogere resoluties moeten ondersteunen dan op dit moment het geval is. Windows Phone 8 kan slechts beelden aan van maximaal 720p. Android kan met 1080p een veel hogere resolutie weergeven.

Een update voor de ondersteuning van 1080p wordt voor Windows Phone 8 pas ver in 2013 verwacht. Het mobiele besturingssysteem van Microsoft geeft de hardwarefabrikanten ook een beperktere keuze aan processors die in hun toestellen kan worden gebruikt.

Ook HTC moet vol aan de bak om zijn marktaandeel terug te winnen. In het afgelopen derde kwartaal was wereldwijd nog maar 4,6 procent van de smartphones afkomstig van HTC. Een jaar eerder was dat nog 10,3 procent.

HTC en Microsoft geven geen commentaar op dit bericht, schrijft Bloomberg. Voorlopig lijkt Android voor HTC het meest voor de hand liggende besturingssysteem te zijn voor toestellen met een beeldschermgrootte vanaf 5 inch. Onder andere de J Butterfly smartphone werkt met Android.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord