abonneren

HTC produceert Amazon-smartphones

Er wordt al lang gesproken over mogelijke smartphones van Amazon, maar nu lijkt er eindelijk wat bewijs voor deze productlijn-uitbreiding te zijn. HTC zou namelijk benaderd zijn om de smartphones voor Amazon te produceren. Er zouden drie modellen in ontwikkeling zijn.

Een anonieme bron weet de Financial Times te melden dat één van de drie modellen zo goed als productieklaar is. Dat zegt overigens weinig, want Amazon heeft wel vaker productintroducties uitgesteld. Over de drie modellen is verder weinig bekend. In vroege geruchten werd gesproken over een smartphone met 3D-interface en een budgetsmartphone. Waarschijnlijk zal Amazon dit jaar sowieso geen aankondiging doen -- de grootgrutter liet al eerder weten dat het dit jaar niet met een telefoon op de markt zou komen.

Uiteraard geven zowel Amazon als HTC geen commentaar op de geruchten. Wel wil HTC kwijt dat het zich niet alleen op het eigen merk richt, maar ook op 'co-branding' en samenwerking met providers en technologiemerken. Mocht Amazon inderdaad bij HTC aan de tafel zijn gaan zitten, dan is dat goed nieuws voor de Taiwanese fabrikant. HTC heeft veel moeite zich staande te houden in de concurrentie met Samsung en Apple, ongeacht uitstekende toestellen als de HTC One.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: amazon, smartphones

Laatste reactie