abonneren

HTC onthult 5-inch full HD smartphone

HTC heeft de J Butterfly onthuld in Japan, een indrukwekkende Android smartphone met een 5-inch full HD 1080p scherm. Met de introductie van de J Butterfly worden de geruchten over HTCs 5-inch smartphone van eerder dit jaar eindelijk bevestigd. De smartphone wordt in december verwacht en is beschikbaar in rood of zwart.

De J Butterfly wordt gezien als het nieuwe vlaggenschip van HTC en is de opvolger van de HTC J. De specificaties van dit apparaat laten het hart van iedere Android-fan sneller kloppen. De smartphone is uitgerust met een quadcore 1,5 gigahertz Snapdragon S4 Pro processor, 2 gigabyte werkgeheugen, 16 gigabyte opslag en een 8 megapixel camera. De J Butterfly draait standaard al met het nieuwe Android 4.1 Jellybean besturingssysteem.

De meest interessante feature is echter het 5-inch full HD Super LCD 3 scherm. Deze behoort tot de beste displays die op de markt verkrijgbaar zijn. Het scherm biedt een uitstekende kleurenweergave bij een resolutie van 440 pixels per inch. Ondanks het grote 5-inch display is de smartphone verrassend compact en dun (9,1 mm) zodat hij eenvoudig in de jas- of broekzak past.

De J Butterfly wordt geleverd met een 2,020 mAh accu. De capaciteit hiervan is iets hoger dan gemiddeld, maar vanwege de stevige specificaties van het scherm en de krachtige processor is het even afwachten hoe lang deze het uithoudt.

Het slechte nieuws is dat deze smartphone helaas eerst alleen in Japan wordt uitgebracht. Of en wanneer hij in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekendgemaakt.

Bron: The Verge

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: