abonneren

HTC One ondersteunt geen Quick Charge

De Quick Charge-feature die Qualcomm standaard bij chipsets levert wordt niet ondersteund door HTC in vlaggenschip One. Dit terwijl het voor fabrikanten erg simpel in te bouwen is. Mogelijk heeft HTC de snellere oplaadfunctie niet ingebouwd, omdat de accu dan sneller slijt De batterij van de One is immers niet zo makkelijk te vervangen.

 

Qualcomm heeft inmiddels al aanzienlijke tijd ondersteuning voor een snellere manier van opladen in zijn chipsets gebouwd. Deze technologie met de naam Quick Charge (versie 1.0) zit in Snapdragon 600-chips. Fabrikanten als HTC, Nokia en Samsung hoeven in hun apparaten eigenlijk alleen maar een usb-connector in te bouwen die 10 watt aan vermogen ondersteunt. Samsung heeft dat wel gedaan met de Galaxy S4, maar HTC heeft bevestigd dat de One geen Quick Charge 1.0 ondersteunt.

Als gevolg hiervan laadt de Galaxy S4 van Samsung sneller op dan de One van HTC. Dit ondanks het feit dat de One een kleiner accuvermogen heeft. Maar niet alleen de S4 maakt gebruik van de feature. Ook de Galaxy S III, Nexus 4 en nog ongeveer 70 andere apparaten met de Snapdragon 600-chipset hebben Quick Charge 1.0-ondersteuning. Dus waarom HTC niet?

Het zou een kostenoverweging kunnen zijn. Meer plausibel is echter het feit dat de One geen klepje heeft waardoor de batterij makkelijk te vervangen is. Door Quick Charge gaat een accu namelijk minder lang mee. In het geval van de Galaxy S4 kan een oude accu makkelijk worden vervangen, maar de batterij van de One is een stuk moeilijker te verwisselen. HTC heeft de keuze om geen Quick Charge te ondersteunen niet toegelicht.

Twee maanden geleden introduceerde Qualcomm overigens versie 2.0 van Quick Charge. Met deze techniek kunnen smartphones tot 75 procent sneller worden opgeladen volgens de chipfabrikant, waar dit met Quick Charge 1.0 nog maar 40 procent is. Versie 2.0 zit echter niet in de Snapdragon 600-chips, maar in Snapdragon 800-chips. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Chipset, snapdragon 600, Snapdragon 800, Htc One, one, quick charge