abonneren

HTC Mini en Max komen eraan

HTC doet nog niet mee in de phablet-markt. Daar zou verandering in moeten komen met de Galaxy Note-concurrent One Max. Ook wordt er deze week naar alle waarschijnlijkheid een kleinere variant van de HTC One gelanceerd, genaamd One Mini.

De One van HTC doet het momenteel goed in reviews en ook de verkoopcijfers zijn niet slecht (hoewel het bedrijf nog niet helemaal uit de malaise is). HTC onderneemt met de One-lijn echter meer stappen om marktaandeel naar zich toe te trekken.

De Taiwanese techgigant HTC zal namelijk niet alleen waarschijnlijk deze week nog met een One Mini komen, maar ook met een One Max. Deze phablet zal een scherm krijgen van 6 inch, waarmee HTC voor het eerst zal meedingen op de markt voor grotere smartphones. Zoals de geruchten nu gaan zal de HTC One Max in september gepresenteerd worden, wat volgens andere geruchten ongeveer gelijk zou zijn met de Samsung Galaxy Note 3. Daarmee zou HTC direct de strijd met Samsung aangaan op het gebied van phablets, zoals de twee fabrikanten nu met elkaar concurreren via de vlaggenschepen One en Galaxy S4.

De HTC One Max zou volgens de geruchten een 6 inch full hd-scherm krijgen, een 2,3 GHz quadcore Snapdragon 800-chip, 2GB werkgeheugen, 64 GB opslaggeheugen en een accu met een capaciteit van 3.200 mAh.

Naast de One Max wordt er op 18 juli een persevenement georganiseerd door HTC Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid wordt op deze dag de One Mini gepresenteerd. Dit is een 4,3 inch-smartphone die wat minder krachtig en goedkoper is dan zijn grote broer One. Volgens bronnen van Mobilegeeks wordt de One Mini inderdaad nog in juli gelanceerd.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: one, Phablets, One Max, One Mini

Laatste reactie