abonneren

HTC maakt prijs Vive bekend

De Vive Pre VR-bril gaat 799 dollar kosten. Dat laat HTC vandaag weten tijdens het Mobile World Congress. De Vive Pre is daarmee 100 dollar duurder dan de Oculus Rift, maar wordt wel met twee controllers geleverd. Daarmee komt de totaalprijs ongeveer op hetzelfde uit, al zijn Europese prijzen nog niet bekend.

De Rift wordt geleverd met een Xbox One-controller, maar de controllers van de Vive zijn veel geavanceerder. Die zorgen er namelijk echt voor dat je je handen terugziet in virtual reality, en ze daar ook kunt gebruiken. 

Soortgelijke controllers zijn in ontwikkeling voor de Rift, maar wanneer ze uitkomen en hoe duur ze zijn is nog niet bekend.

HTC Vive weet waar je bent

Naast de virtual reality-bril en de controllers vind je in de doos van de Vive ook twee 'basisstations'. Deze camera's dien je in de hoeken van je kamer te plaatsen, zodat je positie in de virtuele werkelijkheid bepaald kan worden.

Overigens heeft de VIve Pre net als de Rift een behoorlijke krachtige pc nodig. Zo heb je minimaal een videokaart nodig als de Nvidia GeForce GTX 970 - met een prijskaartje tussen de 300-400 euro.

Releasedatum HTC Vive

De Vive van HTC lanceert al in april. Pre-orders beginnen dan ook in Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Virtual reality, Oculus Rift, htc, HTC Vive, mwc2016