abonneren

HTC lijkt 3,5 mm-poort te schrappen op nieuwste smartphone

Er zijn afbeeldingen gelekt van de HTC Bolt, die volgende maand op de markt zou komen. Het toestel heeft naar verluidt geen 3,5 mm-poort; een ontwikkeling die we al eerder zagen op onder meer de Apple iPhone 7.

De gelekte afbeeldingen zijn afkomstig van techjournalist Evan Blass, op Twitter bekend als @evleaks. Blass heeft een goede reputatie als het om smartphonelekken gaat en meldde vorige week al dat HTC werkt aan de Bold-telefoon.

Het toestel zou verkocht gaan worden door de Amerikaanse provider Sprint. Dat is goed mogelijk: de achtergrond van de Bolt doet veel denken aan het Sprint-logo. De verkoop zou volgende maand van start gaan.

De smartphone heeft een metalen ontwerp dat veel doet denken aan de HTC 10. Wel is hij kleiner en lijkt het scherm tussen de 4,7 en 5 inch te liggen. Over specificaties is nog niets bekend, maar we denken dat de Bolt een kleine high-end telefoon wordt.

Gaat de HTC Bolt de iPhone 7 achterna?

Opvallend is het gerucht dat de smartphone geen 3,5 mm-aansluiting heeft. Dit zou betekenen dat bedraad muziekluisteren enkel mogelijk is met een verloopstukje. HTC heeft nog geen toestellen zonder 3,5 mm-poort uitgebracht, maar fabrikanten als Lenovo kozen er maanden geleden al voor.

Apple volgde in september met de introductie van de iPhone 7 en 7 Plus en noemde het een 'moedige stap om de poort af te schaffen. Veel consumenten zijn vooralsnog minder enthousiast.

Of HTC de Bolt-smartphone ook in andere landen als Nederland gaat verkopen, is nog onduidelijk. Gisteren kondigde de fabrikant de Desire 10 Lifestyle aan: een budgettoestel dat volgende maand wordt uitgebracht voor 349 euro. 

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphone, htc, Htc 10