abonneren

HTC komt met One M8 met Windows Phone 8.1

HTC komt voor het eerst in lange tijd met een Windows Phone-smartphone. Het betreft precies dezelfde telefoon als de One M8, maar dan met het besturingssysteem Windows Phone 8.1 erop. Voorlopig komt het toestel alleen nog in Amerika uit.

De telefoon lijkt qua uiterlijk exact op de M8 die nu op de markt is. Die telefoon draait op Android. Het apparaat heeft 2 speakers op de voorkant en twee cameralenzen, maar ook qua software zijn sommige dingen hetzelfde gebleven. Zo blijft er een widget aanwezig waarin allerlei recente berichten van sociale media en nieuwsapps worden getoond, en komt de telefoon met een app die filmpjes kan maken van verschillende foto's. Ook komt HTC's eigen TV-software beschikbaar op het toestel.

Nokia

De One M8 is één van de weinig Windows Phone-toestellen van een andere fabrikant dan Nokia. Microsoft, dat Nokia een aantal jaren geleden kocht, liet al eerder weten dat HTC met een Windows Phone-toestel zou komen.

Bootloader

Het is niet duidelijk welke bootloader de telefoon krijgt. Als dat dezelfde loader is als bij de Android-variant zou het mogelijk moeten zijn om met een klein beetje hacken van besturingssysteem te wisselen.

Verizon

Voorlopig wordt de telefoon alleen verkocht in combinatie van een abonnement van Verizon, de grootste Amerikaanse telecomprovider. Het lijkt er daarom niet op dat het toestel binnenkort in Nederland te koop is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Htc One M8