abonneren

'HTC komt met One+ en plastic variant'

HTC One is het vlaggenschip van HTC en net als bij Samsung zal HTC deze One-lijn verbreden met meerdere modellen. Hiermee kan een merk een breder publiek bereiken en dus meer verkopen. Ook gaan er geruchten dat de HTC One dit jaar nog een update zal krijgen.
 

Op 18 juli is er een klein evenement van HTC in Nederland. Hier zullen we naar alle waarschijnlijkheid de HTC One Mini te zien krijgen die dan in augustus in de winkels zal liggen. Naast dit kleinere toestel zullen we dit jaar ook de HTC One Max te zien krijgen, een toestel dat met zijn 5,9 inch-scherm vermoedelijk de concurrentie aan zal moeten gaan met de Samsung Galaxy Note III.

Het lijkt erop dat alle leveringsproblemen achter de rug zijn en de HTC One ligt overal ter wereld in de winkels. Het toestel is nu ook in de Verenigde Staten bij alle belangrijke providers te verkrijgen, maar men krijgt geen kans om op adem te komen want de geruchtenmolen draait op volle toeren verder.

In de wandelgangen hebben we al kunnen vernemen dat er her en der de naam HTC M8 is opgedoken. De codenaam van de HTC One was M7 dus het is aannemelijk dat de HTC M8 een nieuwe versie voor de HTC One zal zijn. Deze zouden we al in 2014 op de markt kunnen verwachten. Maar net als in de aanloop naar de HTC One toe zullen de Taiwanezen er alles aan doen om zo veel mogelijk geheim te houden.

De website Pocket-Lint weet te melden dat er in 2014 een nieuwe smartphone in de One-lijn zal uitkomen die van plastic in plaats van metaal gemaakt zal zijn. Dit zou voortkomen uit het voornemen om de HTC Butterfly-lijn die momenteel in Azië en de Verenigde Staten verkocht wordt onder te brengen in de HTC One-lijn. Zo kan HTC een duidelijker beleid voeren wat betreft modellen, met een HTC One-lijn en een HTC desire-lijn. Het lijkt niet waarschijnlijk dat er alleen een plastic uitvoering zal komen: de One doet het veel te goed met zijn aluminium-buitenkant.

Plus

Maar voordat het ver is, gaat het gerucht dat de huidige HTC One nog een hardware-upgrade zal krijgen. Hierbij zal HTC waarschijnlijk wel dezelfde 'truc' toepassen als met de HTC One X en de HTC One X+. We zullen, als de geruchten waar blijken te zijn, een HTC One+ krijgen met onder andere een snellere chipset. 

Hoewel het allemaal geruchten zijn, klinkt het allemaal vrij logisch. De grote concurrent Samsung houdt er een zelfde strategie op na, ze brengen ook varianten uit van het vlaggenschip en succesvolle edities krijgen een vervolg met een 'plus'-versie.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Htc One, htc one+

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord