abonneren

HTC komt met middenklasse Desire 10-telefoon

HTC heeft de Desire 10-telefoon uitgebracht. Het toestel, met de bijnaam 'Lifestyle', heeft een mooi ontwerp maar weinig opvallende features. De telefoon kost € 349,-.

Desire 10 Lifestyle

HTC kondigde de Desire 10 Lifestyle op een eigen evenement aan. Het gaat niet om een nieuw vlaggenschipmodel, maar om een telefoon die ergens in het midden valt. Je betaalt echter wel een relatief hoge prijs voor de specificaties die je ervoor krijgt. ----De Lifestyle-versie heeft een plastic behuizing die er hip uitziet, en komt uit in vier kleuren die allemaal gouden accenten bevatten.

De specificaties van de telefoon zijn weinig opvallend. De telefoon heeft een 5,5 inch HD-scherm (720p) en vrij trage Snapdragon-processor. Het werk- en opslaggeheugen meet 3GB en 32GB (maar wel met micro-sd-aansluiting).

Foto's en video's maak je met de 13- en 5-megapixel camera's. HTC geeft in het persbericht aan te focussen op audio, en voorziet de Desire 10 Lifestyle van de bekende BoomSound-speakers en hi-res-audio-ondersteuning van Dolby. BoomSound is een techniek van HTC die voor een betere geluidskwaliteit zorgt.

De 2700 mAh accu biedt ondersteuning voor snelladen, maar dit gaat jammer genoeg via micro-USB en niet usb-C. Wel fijn is de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te stoppen.
 

De HTC Desire 10 Lifestyle is vanaf medio oktober verkrijgbaar en gaat 349 euro kosten. Dat is een relatief hoge prijs voor een dergelijke telefoon. Modellen als de Lenovo Moto G4 Plus kosten honderd euro minder maar bieden bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner en Full-HD scherm.

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: htc, htc desire 10, Htc Desire, htc desire 10 lifestyle