abonneren

'HTC komt begin 2015 tóch met smartwatch'

Eén van de grote afwezigen in de onlangs losgebarsten smartwatchoorlog is HTC, maar volgens nieuwe geruchten zou ook dat bedrijf in 2015 met een eigen smartwatch komen.

Dat melden althans bronnen aan de doorgaans goed geïnformeerde website Cnet. Die zeggen dat HTC begin volgend jaar met een eigen smartwatch komt.

Opnieuw uitvinden

De bronnen zeggen dat HTC de smartwatch helemaal opnieuw wil uitvinden, met een uniek design waardoor consumenten er eerder mee aan de slag willen. Hoe dat design dan anders gaat worden dan dat van andere bestaande smartwatches wil HTC niet zeggen.

Android Wear

Volgens de bronnen zou de smartwatch op Android Wear draaien, het besturingssysteem van Google. Het is maar de vraag hoeveel HTC daar nog aan kan en wil veranderen en wat het horloge dan zo uniek gaat maken van de rest.

Onduidelijkheid

HTC is nogal schimmig over een mogelijke smartwatch. In het begin van het jaar zei de CEO van het bedrijf nog dat de smartwatch er nog in 2014 zou komen, later kwamen berichten naar buiten dat dat überhaupt niet meer ging gebeuren. Het blijft dus een kwestie van 'eerst zien, dan geloven'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Laatste reactie