abonneren

HTC brengt Android-smartwatch volgend jaar op de markt

In de tweede helft van 2014 komt technologiegigant HTC met een smartwatch die draait op het mobiele besturingssysteem Android en beschikt over een camera. Dit meldt Bloomberg op basis van een aantal anonieme bronnen.

De komst van een Android-smartwatch van HTC is geen verrassing te noemen: in een recent interview liet de fabrikant al weten binnenkort te willen komen met een smartwatch en een tablet. Volgens HTC was het echter nog te vroeg om dit jaar al met een smartwatch te komen.

Bloomberg meldt dan ook dat het slimme horloge van HTC binnenkort niet op de markt komt. Het Taiwanese bedrijf zou wachten tot de tweede helft van 2014. Of dit slim is zal blijken, want rond die tijd moet ook de iWatch, een smartwatch van Apple, uitkomen.

Op dit moment zijn er al verschillende smartwatches beschikbaar, bijvoorbeeld die van Sony en Samsung. Sony verwacht zelfs binnenkort een tweede model uit te brengen. Samsung’s Galaxy Gear is sinds een aantal weken te koop in Nederland. De prijs van HTC’s slimme horloge is nog niet bekend. Wel is zeker dat er een camera in het apparaat wordt verwerkt. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Smartwatches