abonneren

HP voegt printer- en pc-divisie samen

In een poging de bedrijfsvoering te optimaliseren gaat HP de Imaging en Printer Group (IPG) en de Personal Systems Group (PSG) samenvoegen onder leiding van Todd Bradley.

Het hoofd van de printer-groep Vyomesh Joshi moet daartoe het veld ruimen en verlaat het bedrijf. Het hoofd van de Personal Systems Group, Todd Bradley krijgt de leiding over de nieuwe combinatie. De pc-divisie (PSG) stond vorig jaar nog op de nominatie om te worden afgesplitst of verkocht.

De bron van website AllThingsD meldt dat de reorganisatie het resultaat is, van wat nieuwe CEO Meg Whitman al eerder aankondigde als een noodzakelijke reorganisatie om kosten te besparen en de organisatie van het bedrijf te vereenvoudigen. 

HP ziet het samenvoegen als een logische stap omdat zowel printers als pc-’s aan consumenten en bedrijven worden verkocht en het lijkt dan ook zinvol beide producten gezamenlijk aan klanten aan te bieden.


De printer-groep is altijdHP’s grootste bron van inkomsten geweest. HP verkoopt wereldwijd meer printers wie dan ook in de wereld. De meeste winst wordt gemaakt met het verkopen van inktcartridges en andere verbruiksmaterialen voor printers.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord