}
abonneren

HP stopt met ontwikkeling Windows Phones

HP windows phone
HP stopt als een van de enige en laatste fabrikanten met het ontwikkelen van Windows Phones. Ondersteuning voor bestaande modellen stopt in 2019.

Dat bevestigt het bedrijf vandaag tegenover The Verge. De reden laat zich raden. Windows Phones worden nauwelijks verkocht en zelfs Microsoft zelf heeft de handdoek in de ring gegooid wat betreft Windows Mobile. Investeren in nieuwe Windows-telefoons heeft voor partners dan ook weinig nut.

Vorig jaar nog bracht HP de eigenzinnige Elite X3 uit, en daar waren we eigenlijk best over te spreken. Het toestel moest volop gebruikmaken van Continuum, om zo de kloof tussen het werken op een smartphone en het werken op de pc te dichten. Voor dat doeleinde werd ook speciaal een dock ontwikkeld.

En nu?

Het was ooit de bedoeling dat er meer Elite-telefoons zouden uitkomen, maar die plannen gaan door de teloorgang van het Windows Mobile-platform nu toch niet door. HP moet nu een nieuwe strategie uitstippelen, want veel ervaring heeft het bedrijf op smartphone-gebied verder nog niet.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: windows 10, HP, Windows Mobile

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI