HP schuift WebOS in Gram

HP stoot de huidige business unit voor WebOS af in een nieuw bedrijf onder de naam Gram. Gram krijgt de erfenis van Palm onder zijn beheer en gaat zich bezighouden met cloud-toepassingen.

Het is de volgende stap in de klucht rond het onvolprezen besturingsysteem van het ooit zo trotse Palm. Het is nog geen twee jaar geleden dat HP 1,2 miljard dollar betaalde voor de overname van Palm, waarmee de klucht begon. Niet echt een succesverhaal. Zes weken na de introductie van het door Palm ontwikkelde besturingssysteem WebOS en de HP TouchPad WebOS-tablet, trok HP de stekker eruit. De hardware-ontwikkeling van zowel tablets als telefoons is gestopt en het WebOS zal binnenkort als WebOS versie 1.0 worden opgeleverd als opensource besturingssysteem.

Wat gaat Gram nu vervolgens doen? Dat blijft wat vaag en onduidelijk. In elk geval wil het nieuwe bedrijf in rust en stilte werken en onder de radar blijven. Letterlijk:

"Gram is a new company leveraging the core strengths of webOS, Enyo and our Cloud offerings, as well as the firepower of our partners to create a technology that will unleash the freedom of the web".

Wij hebben geen idee wat daarmee bedoeld wordt. Je ziet wat er van een bedrijfspolitieke speelbal kan worden als de leiding van het ooit zo fiere Hewlett Packard de weg kwijtraakt.

 

Bron: WebOSnation

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: webos, gram