Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

HP schrapt 27.000 banen

HP gaat van reorganisatie naar reorganisatie. De derde reorganisatie in evenzoveel jaren gaat dit keer 27.000 mensen hun baan kosten.

HP is nog altijd ’s werelds grootste pc-bouwer, maar het bedrijf blijft maar reorganiseren. Ditmaal zijn 27.000 mensen de klos, wat neerkomt op acht procent van het totale personeelsbestand. Alle bedrijfsonderdelen van HP zouden mensen moeten ontslaan – de verliezen blijven niet beperkt tot één of twee divisies.

Hoewel de laatste kwartaalresultaten van HP niet slecht waren, blijft het bedrijf in zwaar weer. De afgelopen tijd niet alleen de CEO ontslagen, maar zagen we ook de tragische ontwikkelcyclus van webOS-apparaten: webOS werd eerst met goede moed ontwikkeld, vervolgens afgeschoten en nu heel misschien doorontwikkeld. De beurskoers van het bedrijf reageerde in eerste instantie negatief op de aangekondigde ontslagen (-3%), maar herstelde zich gisteravond na sluitingstijd van de beurs.

Bron: BBC

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie