HP onthult gaminglaptop Omen

Computerfabrikant HP brengt voor het eerst in jaren nieuwe hardware op de markt die speciaal gericht is op gamers, met de onthulling van de gaminglaptop 'Omen.'

De Omen heeft een 15,6 inch-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, dat aanrakingsgevoelig is. Onder de motorkap zit een 2,5 GHz Intel Core i7 4710HQ-processor, 8 GB DDR3 RAM en een Nvidia GeForce GTX 860M GPU met 2GB RAM.

De 128GB SSD harde schijf is in duurdere configuraties te upgraden naar 512 GB PCIe-SSD max, het werkgeheugen is uit te breiden tot 16 GB en de GPU kan tot 4 GB worden geüpgrade. Het apparaat weegt zo'n 2 kilo.

Ports en accu

De laptop beschikt nog over vier USB 3.0 ports, een HDMI-uitgang, een Mini DisplayPort en een koptelefoonaansluiting. Volgens HP gaat de accu tot 4,5 uur mee, voor je hem weer moet opladen.

Toetsen

Het toetsenbord bezit daarnaast zes extra programmeerbare toetsen, die je bijvoorbeeld shortcuts kan toewijzen of waarmee je de snelheid van de ventilatoren kan bepalen. Ook kun je de backlight zo instellen dat bepaalde toetsen die je vaak gebruikt een ander kleurtje hebben dan de rest. Deze configuraties zijn te koppelen aan individuele gebruikersprofielen in de 'HP Omen Control'-applicatie.

Prijs

De basisvariant van de Omen kost in Nederland 1799 dollar en komt deze maand nog op de markt. Exacte prijzen voor krachtigere modellen zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten