HP kondigt Elite x3 aan: Windows 10-phone met 'Mobile Extender'

HP kondigt vandaag de Elite x3 aan, een smartphone die op Windows 10 draait en door middel van een zogeheten 'Mobile Extender' te gebruiken is als een laptop. De onthulling is gedaan op de Mobile World Congress.

Qua specificaties zit het in elk geval wel snor. De x3 draait namelijk op de nieuwste Qualcomm Snapdragon 820-processor (zoals o.a. ook de G5 van LG) en er zit 4 GB RAM aan boord. De 64 GB opslagruimte is uit te breiden met micro-sd.

Het amoled-scherm heeft een diagonaal van 5,96 inch met een resolutie van 2560 x 1440. De accucapaciteit is een forse 4150 mAh, terwijl de batterij zelf helaas niet te verwisselen is.

Laptopvervanger

Maar de Elite x3 valt vooral op door de Mobile Extender, een 12,5 inch HD scherm met toetsenbord. Deze is los verkrijgbaar en lijkt op een laptop, met het verschil dat alle functionaliteit van de x3 afkomt. 

De verbinding komt draadloos tot stand, of via één van de drie usb-c-poorten op de Extender. Ook is er nog een micro-hdmi-aansluiting aanwezig, plus een ingang voor koptelefoons.  

Continuum

Verder kondigt HP ook nog de Desk Dock aan, voor gebruik met Windows Continuum. Daarmee is de x3 rechtop te zetten en sluit je er randapparatuur op aan via de twee usb-a-poorten, of de usb-port. Je kunt 'm ook gebruiken als oplader voor je smartphone.

HP verwacht dat de Elite x3 met bijbehorende gadgets vanaf de zomer verkrijgbaar is. Prijzen zijn nog niet bekend. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: continuum, hp, mwc2016, elite x3