abonneren

HP kondigt 21,5 inch entertainment-tablet aan

HP heeft in China een tablet aangekondigd van maar liefst 21,5 inch. De Slate 21 draait op Android en is ook als all-in-one pc te gebruiken, want hij er wordt standaard een muis en toetsenbord bijgeleverd. De tablet is gericht op entertainment.

HP komt met een Android-tablet met een schermdiagonaal van maar liefst 21,5 inch. De fabrikant kondigde dat aan in China op maandag. De Slate 21 heeft een full hd-resolutie en draait op Android 4.2.2. De tablet heeft een standaard, waardoor hij neer te zetten is en als scherm gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het kijken naar films of het spelen van spellen. De afbeeldingen van de tablet tonen ook de muis en toetsenbord die meegeleverd zullen worden bij de Slate 21.

De tablet is dan ook te gebruiken als pc, maar om die reden is het opvallend is dat de tablet niet op Windows 8 draait, maar op Android. HP heeft ook al een 20 inch groot Windows 8-tablet gepresenteerd die wel op Windows 8 draait, genaamd Envy Rove 20.

Entertainment-tablet

De HP Slate 21 heeft een Nvidia Tegra 4-chip ingebouwd. Deze chip is bedoeld voor mobiele apparaten en is bijzonder veel energiezuiniger dan zijn voorganger. De grafische prestaties zouden tot zes keer beter moeten zijn dan die van de Nvidia Tegra 3-chip.

De Slate 21 is dan ook gericht op entertainment. Om films te kijken en spellen te spelen met goed geluid heeft de tablet ingebouwde dual speakers van Digital Theater Systems. Het is nog niet bekend wanneer de tablet te koop is en hoe duur hij zal zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: PC, Entertainment, Slate 21

Laatste reactie