HP komt met flinterdunne 13,3" Spectre-laptop

HP komt een nieuwe Spectre-laptop. De 13,3" grote Spectre is volgens het bedrijf de dunste laptop die het ooit heeft gemaakt, maar dat betekent wel een aantal concessies, zoals een simpel scherm en een design waarover valt te twisten of het mooi is...

De HP Spectre is een schamele 10,4 mm dik, wat zelfs dunner is dan de Macbook die vorig jaar werd geïntroduceerd. Die was al waanzinnig dun, wat de laptop praktisch tot tablet maakte. Daar gaat de Spectre nu overheen.
 

Accuduur

Zo'n dun design vraagt natuurlijk wel om een paar concessies, en die zitten helaas ook in de HP Spectre. Zo is de accuduur 'slechts' 9 uur en 45 minuten (volgens HP) - zeker niet slecht, maar gezien de prijs van het apparaat misschien niet wat we ervan hoopten.
 

Full-hd-scherm

Het display is full-HD (1920 x 1080), en is niet aanraakgevoelig. Ergens een beetje jammer, omdat de Spectre op Windows 10 draait en dat besturingssysteem uitermate geschikt is voor aanraaktoepassingen.
 

Specificaties

Er zitten ook een paar bijzonder prettige specificaties aan de Spectre. Die komt namelijk verkrijgbaar met een Intel i5- of i7-Skylake-processor. Ook heeft het model 8 GB aan RAM, en ssd-opslag van 256 GB. Tel daarbij nog 3 usb-c-poorten bij op (waarvan er één nodig is om op te laden) en een aansluiting voor maximaal een extra ultra-hd-monitor en je hebt een prima apparaat in handen.
 

Opvallend scharnier

De opvallendste verandering is echter het scharnier. Dat ziet er nogal... Opvallend uit. Of het mooi is, daar durven we geen uitspraken over te doen, maar de scharnieren die een grote kier openlaten tussen de behuizing en het scherm springen in ieder geval in het oog. Daar komt nog bij dat de Spectre een dure goud-zwarten behuizing heeft - misschien een beetje overdreven luxe.
 

Prijzen

De Europese prijzen en levertijden zijn nog niet bekend, maar het model met i5-processor gaat 1,170 dollar kosten (omgerekend zo'n € 1,030,-), en voor de i7-variant betaal je 1,250 dollar (€ 1,100,-).

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: laptop, spectre, hp, notebook, hp spectre