abonneren

HP introduceert hybride tablet-laptop

HP heeft op Computex een eigen hybride laptop-tablet uitgebracht. Het apparaat, genaamd de Pro X2 612, heeft een 12,5"-scherm en komt met toetsenbordaansluitingen, waardoor het direct de concurrentie met Microsofts Surface Pro 3 aangaat.

Extern toetsenbord

De Pro X2 is in principe te koop als losse tablet, maar komt daarnaast met de mogelijkheid een extern toetsenbord aan te sluiten. Met het speciale HP Pro X2 612 Power Keyboard kan de tablet daarmee uitgebreid worden met een sterkere accu. Bovendien bevat het toetsenbord aansluitingen voor een VGA- of ethernetkabel, en zitten er USB- en SD-poorten op.

Naast het reguliere Power Keyboard bestaat ook de mogelijkheid een dunner toetsenbord bij de tablet te kopen. Daarop zitten alleen 2 USB-poorten.

Concurrentie met Surface

Met het toetsenbord wil HP waarschijnlijk de concurrentie aangaan met de Surface Pro 3, de tablet van Microsoft die met een toetsenbord ook makkelijk tot laptop om te toveren is.

HP richt zich echter ook veel op de zakelijke markt, wat blijkt uit het feit dat het bedrijf ook zakelijke software meelevert et de tablet, en een smartcard-lezer aan het toetsenbord koppelt.

Verschillende versies

Het apparaat komt in varianten van 64GB tot 512GB, en resoluties van 1366 x 768 tot HD. Het apparaat komt in september op de markt, maar het is niet duidelijk of dat een wereldwijde release wordt. Ook is nog geen prijs genoemd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro 3, tablet-laptop