abonneren

HP introduceert hybride Android-laptop

HP komt in augustus met de 10.1-inch SlateBook X2 en de 13.3-inch Split x2. De eerstgenoemde ‘notebook’ draait op Android, de tweede op Windows 8. Beide zijn hybride, wat betekent dat de schermen ook als tablet te gebruiken zijn. HP heeft Android 4.2.2 zo aangepast voor de SlateBook x2 dat deze bijvoorbeeld compatibel is met Microsoft Office.

Naast de onlangs geïntroduceerde 7-inch Android-tablet genaamd Slate 7, komt HP nu met nog een apparaat dat op Google’s Android draait. Daarnaast kondigt HP een Windows 8-notebook aan. Beide systemen zijn hybride, wat betekent dat het toetsenbord losgekoppeld kan worden van het scherm. Laatstgenoemde kan dan als tablet worden gebruikt. In beide delen zit een accu, waardoor de gebruiksduur verlengd wordt.

SlateBook x2

Eén van de twee geïntroduceerde hybride notebooks is de SlateBook X2. Deze 10.1-inch ‘laptoptablet’ zal draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean en zal 480 dollar gaan kosten. Hij zal een quadcore Tegra 4-processor bevatten. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De accu’s van het scherm en het toetsenborddeel halen een totale gebruiksduur van 12 tot 14 uur.

HP heeft de SlateBook x2 geschikt gemaakt voor gebruiksdoeleinden die met een standaard Android-systeem niet zo handig zijn. Zo heeft HP een beter werkbaar bestandsbeheer-onderdeel ingebouwd en compatibiliteit met Microsoft Office.

Split x2

HP komt ook met een laptoptablet in een duurder segment. De Split x2 heeft een 13.3-inch scherm, draait op de volledige versie van Windows 8 en zal een vanafprijs krijgen van 800 dollar. Hij heeft een Intel Core i3-processor, een HP TrueCision Full HD webcam en 64 GB aan opslaggeheugen, dat kan worden uitgebreid met een 500 GB harde schijf in het toetsenborddeel.

Beide hybride notebooks komen waarschijnlijk in Augustus uit.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Slate, slatebook x2, laptoptablet