abonneren

HP Envy x2: notebook en tablet in één

HP lanceert een notebook-tablet-combinatie onder de naam ‘HP Envy x2’. Dit zal één van HP’s allereerste Windows 8 computers zijn die zij uitbrengt.

De HP Envy x2 is net als de Asus Transformer een combinatie van een notebook en tablet in één apparaat waarbij het beeldscherm (oftewel de tablet) van het toetsenbord losgekoppeld kan worden. Het apparaat heeft magnetische scharnieren waardoor het loskoppelen weinig problemen moet opleveren. Als notebook weegt de Eny x2 1,4 kg en de losse tablet weegt 0,71 kg.

De Eny x2 beschikt over een 11,6 inch (29,4 cm beelddiagonaal) hd touch-scherm (1366x768). Het paneel is een 400-nit IPS-paneel. De tablet beschikt overigens ook over een HD-webcam aan de voorzijde en een 8-megapixel-camera aan de achterzijde.

De specificaties zijn nog niet bekend, maar het model dat HP op de IFA demonstreert, is gebaseerd op Intel-technologie en beschikt over een ssd-schijf voor opslag. Ook is het apparaat voorzien van Near Field Communication (NFC)-technologie waardoor foto's, contacten en url’s gemakkelijk gedeeld kunnen worden met andere apparaten.

De HP Envy x2 is naar verwachting eind oktober beschikbaar vanaf het moment dat Windows 8 officieel gelanceerd wordt. De prijs zal rond de 999 euro liggen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Envy, Notebooks, tablets

Laatste Vacatures