abonneren

HP brengt extreem dunne laptop voor zakelijke gebruikers uit

HP komt met een nieuwe notebook op de markt, die bijzonder dun is en wat wegheeft van de Macbook Air. De EliteBook Folio 1020 is vooral geschikt voor zakelijke gebruikers.
HP zegt zelf dat de laptop 'de lichtste en dunste zaken-laptop op de markt' is. Het apparaat is slechts 15,7 millimeter dik, in tegenstelling tot de 17,2 van de Macbook Air.

Degelijke specs

Het apparaat heeft verder vrij standaard, maar degelijke specificaties. Er zit een ssd in van 128 of 256 gigabyte, en 8 gigabyte aan werkgeheugen. De batterij moet 9 uur mee gaan, zegt HP. Er komen twee varianten uit van het 12,5"-scherm: één van 1920 x 1080 en een andere van 2560 x 1440 pixels. Aan de voorkant van de laptops zit een webcam van 720p, en er zitten twee speakers aan de voorkant.

Schokschade

Daarnaast heeft het apparaat een vingerafdrukscanner voor extra beveiliging, en kan hij heftige schokken, stoten en waterschade weerstaan - precies waar de wilde kantoormedewerker behoefte aan heeft. Het apparaat draait op Windows 8.1, de meeste recente versie van het besturingssysteem.

HP brengt twee varianten uit van de laptop. Eentje daarvan, de reguliere variant, weegt 1,2 kilo. De Special Edition is echter van een steviger maar lichter materiaal gemaakt, en weegt slechts 1 kilo.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: elitebook

Nieuws headlines

Laatste reactie