}
abonneren

Microsoft Hotmail wordt Outlook

Microsoft moderniseert de webmaildienst Hotmail met een metro-stijl interface en hernoemt de webmaildienst naar Outlook.com.

Outlook.com krijgt een naast de Metro-interface in stijl met Windows 8 ook een nieuwe manier om met e-mail, contacten en de agenda om te gaan. Outlook.com is nu al als preview beschikbaar om uit te proberen. Gebruikers van Hotmail of Windows Live mail zoals het ook wel genoemd wordt kunnen nu al overstappen. Alle bestaande hotmail-gebruikers zullen geleidelijk worden overgezet.
Bestaande e-mail-adressen kunnen worden gehandhaafd. Je kunt echter nu al een nieuw outlook.com e-mailadres aanvragen. Je bestaande hotmail-account wordt dan overgezet.

Waarom zou je je hotmail-adres hernoemen?

Als je de naam van je adres wijzigt, werkt de nieuwe ID hetzelfde als de oude. Nieuwe e-mail wordt nog steeds in het Postvak IN bezorgd en oude e-mail kan bijvoorbeeld in een speciale map worden bewaard. Alle andere Microsoft-accountgegevens, zoals contactpersonen, foto's en Office-documenten op SkyDrive, worden ook binnen een paar dagen overgezet naar het nieuwe adres.

Waarschuwing voor Windows Phone gebruikers

Je kunt je Microsoft account e-mailadres beter niet wijzigen als je hiermee een Windows Phone hebt ingesteld. Op je telefoon werken anders functies niet meer waarvoor dit adres wordt gebruikt, zoals Marketplace, Xbox LIVE, SkyDrive en e-mail. Als je deze functies opnieuw op je telefoon wilt gebruiken, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Daarbij wordt al je eigen inhoud gewist.

De Outlook.com webmail is heel modern. Het biedt zelfs mogelijkheden die de Metro Mail en People Apps in Windows 8 niet hebben. Zo heeft de nieuwe outlook.com webmail geïntegreerde toegang tot sociale netwerken als Facebook en Skype.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft de webmaildienst van naam laat veranderen. Eerder al veranderede Hotmail naar MSN, later naar Live en nu dus naar Outlook. De vraag is of de gebruikers het deze keer wel accepteren of dat ze de naam Hotmail gewoon blijven gebruiken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Webmail

Tags: Hotmail

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR